Átadták Sopron kitüntetéseit

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Sopron 2017-es díszpolgára alapítványra tett felajánlást. Írja a Kisalföld Online 2017.12.16-n.

20171216kisalfold

A Hűség napja alkalmából a Liszt-központban szombaton rendezett ünnepségen adták át a város legjelentősebb díjait, elismeréseit. Az ünnepély kezdetén Fodor Tamás polgármester emlékezett a nevezetes soproni 1921. decemberi népszavazásra, amelynek eredményeképpen a város és nyolc környékbeli község magyar maradt. Így nyerte el Sopron a "Leghűségesebb város" (Civitas fidelissima) címet. A történelmi visszatekintés után a polgármester napjaink időszerű kérdéséről, a betelepítéssel kapcsolatosan is szólt. "Nemzeti függetlenségünkért, szabadságunkért megint küzdeni kell. A józan ész előbb-utóbb győzni fog. Csak erős nemzetállamokkal és keresztény gyökerekkel képzelhető el Európa jövője" - hangoztatta.

Ezt követően Fodor Tamás, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Simon István alpolgármester adta át az elismeréseket és gratulált a város kitüntetett személyiségeinek. A méltatottak közül ketten - az Ifj. Flandorffer Ignác-díjas Bognár Csaba és Sopron idei díszpolgára, dr. Parragh László - a díjjal járó összeget jótékony célra ajánlották fel.

.....

Az ifj. Flandorffer Ignác-díj 2017-es kitüntetettje: Bognár Csaba, akinek egyik igazán maradandó alkotása a Sopron Bánfalvi út 4/d alatt kialakított kereskedelmi és szolgáltatói negyed. Az egykori Déli pályaudvarral szemközti, hosszú évek óta elhanyagolt terület igényes megszépítése, hasznosítása a tulajdonos lokálpatriotizmusát is dicséri, ahol a régi Sopron vármegye jellegzetes építményeinek makettjei is megtekinthetők. A korábban városképi szempontól is gondozatlan terület rehabilitációjával Bognár Csaba egy városképi szempontól is példaértékű üzleti negyedet alakított ki. A fentieken túl számtalan példaértékű, önzetlen közösségi vállalást is fel tud mutatni, jó példa arra, hogy egy hazai vállalkozó hogyan tud szorgalommal és elkötelezettséggel a saját gazdasági érdekein túl a városáért is tenni. Bognár Csaba a díjjal járó összeget nemes és önzetlen módon a fogyatékos gyermekeket támogató Tómalom Híd Alapítványnak ajánlotta fel.

20171216kisalfold-2

....

Az ünnepségen Savanyu Gergely színművész konferált és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese működött közre.

A teljes cikk itt olvasható >>>